3M ve východoevropském regionu

Je tomu 30 let, co společnost 3M, světový lídr v inovacích, začala podnikat v České republice, Polsku a Maďarsku. Právě v době, kdy zmíněné státy procházely největší ekonomickou transformací v jejich historii. Naše společnost v tomto čase a oblasti také rostla, až se z ní postupně stal jeden z největších investorů a zaměstnavatelů v regionu.

Třicet let působení společnosti 3M ve východoevropském regionu (skládající se z Polska, České republiky, Slovenska, Maďarska, Ukrajiny a Gruzie) znamená více než 650 milionů dolarů investovaných do vybudování silného zázemí společnosti v dané oblasti. Za tu dobu se nám podařilo zavést kvalitní prodejní a marketingovou organizaci a vybudovat sedm výrobních závodů, výzkumné centrum, tři inovační centra a také globální centrum služeb. Dnes 3M zaměstnává v Polsku, České republice a Maďarsku více než 4 400 zaměstnanců, kteří každý den vytváří nová inovativní řešení v oblasti vědy a technologií. Pomáhají nám tak naplnit náš nejdůležitější cíl – zlepšit kvalitu života lidí po celém světě.

Rozhovor: Karel Musil, bývalý generální jednatel 3M Česko

"Během uplynulých 30 let se 3M stalo společností se silným zastoupením v České republice a východoevropském regionu. Spolupracujeme s mnoha partnery na národní, regionální i místní úrovni a společně s nimi se staráme o to, aby naše činnost odpovídala výzvám dnešního světa. Výsledky této spolupráce jsou vidět v našich produktech a projektech, které činí život jednodušší, a hlavně obecně zvyšují kvalitu života lidí. Ve vědě vidíme budoucnost, a proto ji budeme neustále podporovat."

Olga Čadová

Country Leader, 3M Česko

ZPRÁVA

30 let 3M ve Východní Evropě

PŘEČTĚTE SI ZPRÁVU (EN)

3M v regionu východní Evropě

Česká Republika

77k km²

Rozloha

10,7 mln

Počet obyvatel

22,762 USD

HPD na obywatele (USD)

Polsko

312k km²

Rozloha

38 mln

Počet obyvatel

16,623 USD

HPD na obywatele (USD)

Maďarsko

91k km²

Rozloha

9,6 mln

Počet obyvatel

19,156 USD

HPD na obywatele (USD)

Slovensko

48k km²

Rozloha

5,4 mln

Počet obyvatel

15,899 USD

HPD na obywatele (USD)

Ukraine